Fluere Psikoloji Olarak; Bireysel Terapi, Çift Terapisi ve Çeşitli Psikolojik Testler Üzerine Online ve Yüz yüze Psikolojik Hizmet Veriyoruz.

Bireysel Terapi

Psikoterapi ya da konuşma terapisi, 19. yüzyılda temelleri atılmış ve o tarihten bu yana bilimsel ve klinik veriler ışığında gelişmiş, genişlemiş bir uygulamalı psikoloji sahasıdır.

Esasında bireylerin yaşadığı ruhsal problemlere ve ruhsal rahatsızlıklara odaklansa da bireyin genel iyi oluş haline katkı sağlamak işlevi de taşımaktadır. Bu süreçte birçok terapi ekolü ortaya çıkmış ve çeşitli problemler üzerine özelleşmişlerdir. Bunlar arasında Bilişsel Davranışçı Terapi, Psikanalitik Terapi, Şema Terapi ve Gestalt Terapisi gibi birçok terapi sistemi vardır. Psikoterapide depresyon, kaygı bozuklukları, OKB, fobiler, kişilik örgütlenmeleri, ilişki problemleri, okul başarısı, stres yönetimi, tatminsizlik gibi birçok problem üzerinde durulabilir.

Bireyin yaşadığı problemlerin çözümüne yönelik farklı terapi ekolleri kullanılabilmekte ve psikolog seçimi bu yönde yapılabilmektedir.

Çift Terapisi

Çift terapisi, çiftlerin romantik ilişkilerinde yaşadığı çeşitli problemler üzerine psikoterapinin bir alt dalı olarak gelişmiş bir terapi sistemidir.

Çift terapisi, romantik ilişkilerde yaşanan sorunları ele almak ve partnerler arasındaki iletişimi, anlayışı ve bağı güçlendirmek amacıyla bir psikolog tarafından uygulanır. Bu profesyonel destek ile beraber çiftlerin ilişkilerinde karşılaştıkları zorlukları, duygusal mesafeyi, iletişim problemlerini, güvensizlikleri ya da çatışmaları daha sağlıklı bir şekilde ele alabilmelerini sağlar.

Çift terapisi sırasında, psikolog tarafsız bir ortam sunarak her iki partnerin de hislerini ve düşüncelerini ifade etmelerine yardımcı olur. Çift terapisinde işlenen ve çiftlerin sıkça şikayet ettiği bazı konular şunlardır: İletişim sorunları, güven kaybı veya ihanet çatışma yönetimi, duygusal mesafe, cinsel problemler, ten uyumu, ailevi sorumluluklar, finansal gerginlikler.

Psikolojik Testler

Psikolojik testler, bireylerin zihinsel, duygusal ve davranışsal durumlarını değerlendirmek amacıyla psikologlar tarafından uygulanan bilimsel ölçüm araçlarıdır. Bu testler, bireyin kişilik yapısını, bilişsel yetilerini, ruhsal sağlık durumunu veya özel bazı psikolojik durumlarını anlamak için uygulanmaktadır. Testler, yalnızca bir sorun tespiti için değil, bireyin güçlü yanlarını ve gelişim alanlarını keşfetmek, tedavi sürecine yön vermek ve kişisel gelişim hedeflerini belirlemek için de kullanılır.

Psikolojik testler, yapıları ve ölçtükleri konulara göre kategorilere ayrılır. Örneğin, WISC ve WAIS gibi testler bireyin bilişsel kapasitesini ölçerek bize zeka ile ilgili bilgiler verirken MMPI gibi testler kişinin karakter yapısı ve psikopatolojileri hakkında bilgi sunar. Bunun yanı sıra, Rorschach gibi projektif testler ise bireyin iç dünyasına ilişkin bilgiler sunmaktadır.

Testler, depresyon, kaygı bozuklukları, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB), kişilik bozuklukları gibi ruhsal rahatsızlıkların tanısında önemli bir rol oynar. Ayrıca, okul başarısı, kariyer planlaması ve kişisel gelişim gibi alanlarda da psikolojik testlerden faydalanılabilir.